Programul de vizită

PROGRAMUL DE VIZITĂ 


În conformitate cu prevederile Ordinul MS nr. 3670 / 06.12.2022 şi cu documentaţia Sistemului de Management Integrat (SMI), programul de vizitare a pacienţilor spitalizaţi în Institutul Oncologic “Prof. Dr. Ion Chiricuţă” este următorul:


  LUNI-VINERI SÂMBĂTĂ-DUMINICĂ, SĂRBĂTORI LEGALE
CORP SPITALIZARE IOCN 14.00 - 18.00 12.00 - 18.00
SECȚIA HEMATOLOGIE 16.00 - 20.00 14.00 - 20.00
NOTĂ: În Comp. Medicină nucleară accesul vizitatorilor se supune reglementărilor CNCAN.


Accesul vizitatorilor în IOCN se va face după cum urmează:
- La intrarea în secție vizitatorii își vor dezinfecta mâinile, vor îmbrăca halat de unică folosință, botoșei și vor purta masca de protecție aplicată pe nas și pe gură.
- Nu este permis accesul vizitatorilor:
  •  care prezintă semne clinice de infecţii acute;
  •  aflaţi în stare de ebrietate sau sub influenţa unor substanţe halucinogene.

- În salon este permis accesul pentru 1 vizitator/pacient. În saloanele cu 2 și 3 paturi pacienţii vor fi vizitaţi pe rând. În saloanele cu 4 paturi pot fi vizitați maximum 2 pacienți în același timp.
- Durata vizitei va fi de maximum 30 de minute.

Situații speciale - Reguli aplicabile tuturor secțiilor cu excepția secției ATI
- În cazul pacienților în stare gravă, aparţinătorii pot vizita pacientul zilnic, indiferent de oră. Prezența permanentă a unui aparţinător este permisă, cu acordul medicului curant.
- În cazul pacienţilor care au un grad redus de mobilitate din cauza patologiei prezentate, accesul unui însoţitor poate fi permanent, cu acordul şefului de secţie.
- În cazul copiilor cu vârsta de până la 14 ani se permite prezenţa permanentă a unui aparţinător.
- În cazul copiilor cu vârsta cuprinsă între 14 şi 18 ani prezenţa permanentă a unui aparţinător este permisă cu acordul şefului de secţie.
- În situații epidemiologice deosebite, la indicația DSP Cluj, durata vizitei poate fi limitată la 15 minute în secţiile fără risc, iar în secțiile în care sunt internate persoane cu risc de a dezvolta forme severe de boală, programul de vizită poate fi suspendat.

Mențiuni:
- Vizitatorii sunt rugați să nu aducă flori tăiate sau în ghiveci, obiecte voluminoase, alimente în cantități mari, alimente perisabile.
- Pe tot parcursul vizitei vor fi respectate măsurile de prevenire a transmiterii infecţiilor.


PROGRAM DE VIZITĂ - SECTIA TERAPIE INTENSIVA


În conformitate cu prevederile Ordinul MS nr. 3670 / 06.12.2022 şi cu documentaţia Sistemului de Management Integrat (SMI), programul de vizitare a pacienţilor spitalizaţi în secţia Terapie intensiva a Institutului Oncologic “Prof. Dr. Ion Chiricuţă” este următorul:

LUNI-VINERI 10.00 - 11.00 16.00 - 17.00
SAMBATA - DUMINICA SI SARBATORI LEGALE 13.00 - 14.00 19.00 - 20.00

Accesul vizitatorilor in sectia ATI se va face dupa cum urmeaza:
- La intrarea in sectie vizitatorii isi vor dezinfecta mainile, vor imbraca halat de unica folosinta, botosei si vor purta masca de protectie aplicata pe nas si pe gura
- Nu este permis accesul vizitatorilor
  •  care prezinta semne clinice de infectii acute
  •  aflati in stare de ebrietate sau sub influenta unor substante halucinogene
- La saloanele cu 2 paturi este permis accesul pentru 1 vizitator/pacient/intervalul orar de vizită, pacienţii putând fi vizitaţi doar pe rând.
- La saloanele cu peste 4 paturi este permis accesul pentru 1 vizitator/pacient/intervalul orar de vizită, putând fi vizitaţi maximum 2 pacienţi în acelaşi timp.
- Durata vizitei este de maximum 10 minute, cu posibilitatea de prelungire, cu acordul medicului ATI; pe toată durata vizitei, persoana vizitatoare va fi însoţită de personal al secţiei.
- Contactul fizic cu pacientul este permis numai cu acordul şi sub supravegherea asistentei medicale sau medicului ATI şi trebuie să fie scurt şi după o prealabilă dezinfecţie suplimentară a mâinilor vizitatorului.
- Accesul vizitatorilor in salon poate fi suspendat pe durata efectuarii oricaror manevre, tehnici sau tratamente care necesita prezenta unui medic ATI si a cel putin unei asistente ATI. In acest caz, intervalele orare de vizita vor fi prelungite, astfel incat sa se asigure accesul tuturor vizitatorilor.
- In cazul copiilor se poate permite prezenta permanenta a unui apartinator in intervalul orar 20.00-07.00, cu aprobarea medicului sef de sectie ATI.
- In situatii epidemiologice deosebite, la indicatia DSP Cluj, programul de vizita in sectia ATI poate fi suspendat, intrucat pacientii internati pot dezvolta forme severe de boala.

Mentiuni:
- Vizitatorii sunt rugate sa nu aduca flori taiate sau in ghiveci, obiecte voluminoase, alimente in cantitati mari, alimente perisabile
- Pe toata durata vizitei, persoana vizitatoare va fi insotita de personal din cadrul sectiei.
Contactul fizic cu pacientul este permis numai cu acordul si sub supravegherea asistentei medicale/ medicului ATI si trebuie sa fie scurt si precedat de dezinfectia suplimentara a mainilor.
- Pe tot parcursul vizitei vor fi respectate masurile de prevenire a transmiterii infectiilor.

- Informatii privind starea si evolutia pacientilor din ATI pot fi solicitate la numarul de telefon 0264-598361, interior 152, de luni pana vineri in intervalul orar 13.00-14.00.