Pregatirea internării

Pentru că spitalul este în primul rând un spaţiu locuibil, IOCN vă pune la dispoziţie cele mai bune condiţii.

 

Bagaje

IOCN vă pune la dispoziţie aşternuturi, iar trecerea pe la Garderobă este obligatorie înainte de internare. Dacă starea de sănătate vă permite, puteţi circula în spital în locurile accesibile publicului.
 

Bunuri fragile

Păstraţi cu grijă protezele dentare sau auditive, ochelarii sau lentilele de contact pentru a evita pierderea lor. IOCN nu îşi asumă răspunderea pentru pierderea sau distrugerea acestor bunuri.


Obiectele de valoare

Pentru a evita incidentele neplăcute vă sfătuim să veniţi fără bijuterii sau alte obiecte de valoare, şi fără sume mari de bani.
 

Internarea


• internare (în regim de asigurat):
  • spitalizare continuă sau de zi (o dată eliberată fişa, se operează internarea la cererea medicului specialist) cu excepţia cazurilor în care din motive întemeiate consultul s-a efectuat fără ca toate actele solicitate sa fie prezentate (caz social, lipsă CNP, caz preluat prin direcţionare de la UPU);
• internare (în regim de plată):
  • costul spitalizării se stabileşte în funcţie de recomandările medicului care decide internarea cu diagnostic stabilit şi consultarea în prealabil cu serviciul financiar contabil;
  La acest moment pacientul va primi detalii despre modul în care ajunge în secţiile clinice cu paturi şi folosirea obligatorie a garderobei institutului;


În timpul spitalizării...


Vizitele medicilor
Medicul curant face vizite în fiecare zi. Acesta vă informează despre starea de sănătate şi tratament. Nu ezitaţi să le adresaţi orice întrebare care vă nelinişteşte!

Informarea aparţinătorilor
Toate informaţiile despre dumneavoastră sunt confidenţiale. Secretul medical ne împiedică să dăm informaţii despre starea dumneavoastră de sănătate. Însă, puteţi desemna în scris o persoană din apropiaţii dumneavoastră care poate avea acces la acest tip de informaţii.

Informarea medicului de familie

La cererea dumneavoastră, orice medic poate fi înştiinţat de echipa medicală despre starea dumneavoastră de sănătate, şi poate avea acces la dosarul medical.


Serviciile disponibile în saloane


Odată formalităţile de internare terminate, asistenta din policlinică sau de la fişier vă conduce pe secţia unde veţi fi internat. Aici asistentele de pe secţie vă primesc şi vă arată dotările salonului care vă stau la dispoziţie.

Salonul
În mod normal, saloanele au 2, 3 sau maxim 4 paturi şi majoritatea sunt dotate cu baie proprie, televizor, lumină la fiecare pat şi noptiere.
Atribuirea acestor camere depinde de starea dumneavoastră de sănătate şi de disponibilitatea camerelor.

Servirea mesei
Meniul cuprinde 5 mese pe zi, gândite de un dietetician pentru sănătatea dumneavoastră. Orele la care se serveşte masa sunt:
• ora 8 – micul dejun
• ora 10 – gustare
• ora 12 – prânzul
• ora 17 – gustare
• ora 19 - cina
Dacă urmaţi un regim sau suferiţi de alergie la anumite preparate vă rugăm să ne semnalaţi acest lucru.

Pe parcursul tratamentului, este important să aveţi o alimentaţie echilibrată. Dacă doriţi să aflaţi mai multe informaţii despre ce ar trebui să conţină meniul dumneavoastră după externare, vă rugăm să consultaţi dieteticianul nostru.

Serviciile dieteticianului
La solicitarea medicului curant sau al pacientului, dieteticianul oferă informaţii asupra tipului de alimentatie dupa externare.

Alimentaţia bolnavului de cancer, trebuie să fie echilibrată din punct de vedere caloric, dar şi din punctul de vedere al conţinutului în substanţe nutritive, vitamine si minerale.
Astfel, meniul zilnic al bolnavului de cancer trebuie să conţina Proteine (din lapte, carne, ouă, peşte), Grăsimi ( din lapte, carne, brânzeturi, peşte) şi Hidraţi de carbon ( din cereale, produse făinoase, leguminoase -fasole, linte, mazare etc, ) iar vitaminele si mineralele necesare din legume şi fructe, proaspete sau preparate termic.
Alimentaţia trebuie concentrată în mai multe mese pe zi, 3 mese principale şi două gustări.

Florile şi plantele
Florile şi plantele reprezintă o sursă de contaminare şi potenţiale alergii în spital. Florile în ghiveci nu sunt acceptate în nici un salon din Institut. Pentru mai multe detalii, luaţi legătura cu asistentele sau îngrijitoarele de pe secţia unde sunteţi internat.