CONTROLUL DURERII - Suport pentru pacienții oncologici

Durerea provocată de cancer poate fi controlată.

A avea un cancer nu înseamnă neapărat că veți avea durere. În cazul în care apare durerea, există medicamente și alte forme de tratament prin care acest simptom poate fi controlat. În această broșură veți găsi informații despre cum să colaborați cu medicii, asistentele și celelalte persoane din jurul dumneavoastră pentru a controla durerea în cel mai eficient mod. Vor fi detaliate aspecte ce țin de cauzele durerii, medicație, modalități de comunicare cu medicul și alte aspecte care v-ar putea fi de folos.


Echipa medicală vă poate ajuta să controlați durerea provocată de cancer


Prin ”echipă medicală” ne referim la orice profesionist care se poate ocupa de problema dumneavoastră medicală, cum ar fi: medicul oncolog, medicul specialiazat în controlul durerii, psihologul, medicul de familie, asistentele, fizioterapeutul, farmaciștii etc.


Citiți ceea ce credeți că vă ajută


Utilizați broșura în modul cel mai bun pentru dumneavoastră. Puteți să o citiți de la început până la sfârșit sau puteți citi doar secțiunile care vi se potrivesc și pe care le considerați utile. Puteți găsi în această broșură o pagină unde puteți face notițe și să vă monitorizați medicamentele pe care le luați; găsiți și un model de control al durerii, dar și o listă de resurse.