Adaptarea la boala oncologică avansată

Informații despre Broșură


 V-aţi luptat cu diagnosticul, cu tratamentul şi poate cu recurenţa cancerului. Acum medicii poate v-au spus că aveţi cancer în stadiu avansat. Poate ei v-au transmis că situaţia dumneavoastră medicală nu mai răspunde tratamentului şi că remisia, ameliorarea simptomelor pe termen lung, nu mai este posibilă. Sau poate v-au spus că au folosit toate opţiunile standard de tratament. Credem că aflarea acestor veşti poate fi devastatoare atât pentru dumneavostră, cât şi pentru cei apropiaţi. De multe ori este greu de crezut şi acceptat la început.

Această broşură/mini-carte subliniază patru puncte principale:

 Aflând mai multe despre modalităţile prin care vă puteţi ajuta, lectura ei poate uşura unele dintre preocupările dumneavostră.
 Tratamentulpe care îl primiți se poate schimba, dar, ca întotdeauna, meritaţi să solicitaţi şi să vă bucurați de atenţia cuvenită din partea medicului, respectiv de suportul necesar din partea aparţinătorilor.
 Este important să comunicaţi îngrijorările, frustrările, problemele pentru a obţine ajutor din partea celorlalţi. De fapt, poate fi unul dintre cele mai bune lucruri pe care le puteţi face pentru dumneavoastră.
 Pe măsură ce se schimbă starea de sănătate, aveţi multe opţiuni. Puteţi alege modul în care doriţi să trăiţi în fiecare zi.