Congresul Naţional Bolile Cronice Netransmisibile

2014.02.06

 Bolile cronice netransmisibile (boli cardiovasculare, diabet, cancer, boli pulmonare) reprezintă principala cauză de mortalitate din lume. La nivel global, în anul 2008, se îngregistrau aproximativ 36 de milioane de decese din cauza bolilor cronice netransmisibile. Bolile cronice netransmisibile au consecinţe economice devastatoare atât în ţările în curs de dezvoltare, cât şi în ţările dezvoltate. În acest context s-au pus bazele unui plan global de prevenţie şi control al bolilor cronice netransmisibile.

Obiectivul principal al acestui demers global îl reprezintă reducerea cu 25 % a ratei de mortalitate cauzată de bolile cronice netransmisibile şi a factorilor de risc, în rândul persoanelor cu vârste cuprinse între 30-70 de ani, până în 2025.
Evenimentul se va desfăşura în perioada 21-22 februarie 2014, la Bucureşti sub Înaltul Patronaj al Academiei Române.

PERIOADA DE DESFĂŞURARE:
Vineri, 21 februarie 2014 – Sâmbătă, 22 februarie 2014

LOC DE DESFĂȘURARE
Bucureşti

LIMBA OFICIALA A CONGRESULUI
Limba oficială a Congresului este româna. Pentru lucrările prezentate în altă limbă nu se va asigura traducere.

BIROU INFORMAŢII / SECRETARIAT
Biroul de Informaţii va fi deschis pe toată perioada congresului

ÎNSCRIERI CONGRES
Înscrierile pentru al treilea Congres Naţional Bolile Cronice Netransmisibile se fac ante-eveniment exclusiv pe site-ul evenimentului www.bolicronice-netransmisibile.ro sau pe loc, la punctele de înregistrare din cadrul manifestarii. Prin completarea datelor dumneavoastra vă manifestaţi dorinţa de a participa la eveniment şi vă daţi consimţământul ca toate datele cu caracter personal furnizate de către dumneavoastră să fie prelucrate, înregistrate şi ulterior trimise către Societatea Ştiinţifică Organizatoare pentru a le transmite către Colegiul Medicilor din România, pentru validarea creditării cu puncte E.M.C. conform Deciziei nr.2/23 ianuarie 2009.

Menţionăm faptul că înscrierea la eveniment FĂRĂ participarea efectivă NU este suficientă pentru primirea unui certificat de participare. Vor primi certificatul de participare numai medicii care vor fi prezenţi efectiv în cadrul manifestării ştiinţifice.

ÎNREGISTRĂRI
Înregistrările la eveniment se realizează exclusiv în intervalul stabilit şi menţionat în program.
Înregistrările efectuate după intervalul comunicat nu garantează locul în sală.

CERTIFICAT DE PARTICIPARE
Toţi participanţii la Congres vor primi la sfârșitul manifestării un certificat de participare cu menţiunea orelor de educaţie medicală continuă (EMC) cu care a fost creditat al treilea Congres Național Bolile Cronice Netransmisibile 2014 de către Colegiul Medicilor din România – CMR. Vor primi certificat de participare doar persoanele care au semnat formularul de înregistrare de la Biroul de înregistrare.

ECHIPAMENT TEHNIC
Sălile de conferințe utilizate in cadrul celui de-al treilea Congres Naţional Bolile Cronice Netransmisibile vor fi dotate cu echipamentul tehnic necesar pentru video-proiecție. Prezentările lucrărilor acceptate vor fi realizate numai în Microsoft Office PowerPoint și prezentate pe suport tip memory stick

Mai multe detalii despre conferinţă puteţi găsi accesând site-ul: http://www.bolicronice-netransmisibile.ro/index.php