Comitetul de oncopediatrie

 Preşedinte:

Dr.Rodica Cosnarovici: Oncologie medicală Pediatrie, Oncopediatrie


Membri:

Dr. Mihuţ Emilia: Pediatrie, Oncopediatrie
Dr. Cernea Dana: Radioterapie
Dr. Olteanu Elena Diana: Oncologie medicala, Oncopediatrie
Dr. Pruteanu Paula: Oncologie medicala, Oncopediatrie
Dr. Leluţiu Luminiţa: Anatomie patologica
Dr. Fulop Anamaria: Anatomie patologica
Dr. Guttman Tiberiu: Radiologie
Conf. Dr. Popa Gheorghe: Pediatrie, Oncopediatrie
Dr. Blag Cristina: Pediatrie, Oncopediatrie
Reprezentant al Clinicii de Chirurgie Infantilă Cluj-Napoca: Chirurgie pediatrică
Reprezentant al Spitalului Clinic de Recuperare Cluj-Napoca: Ortopedie pediatrică

Comitetul se intruneste lunar marţea la ora 11.15, sau de fiecare dată când este solicitat. Locul desfăşurării sedinţei este Sala de Comitete din cadrul sectiei Radiodiagnostic.
Convocarea comitetului se face telefonic, în cursul zilei precedente, până la ora 14.

Medicul curant prezintă cazul. Datele medicale ale fiecărui caz în parte sunt discutate în cadrul întâlnirilor de către medicii din domeniul respectiv, de preferinţă înaintea aplicării terapiei specifice. Sunt prezentate toate cazurile nou diagnosticate în Institutul Oncologic „Prof. dr. Ion Chiricuţă” şi în Clinica Pediatrie II Cluj-Napoca. De asemenea, sunt invitaţi să prezinte cazurile oncologice sau cu suspiciune de afecţiune oncologică toţi medicii care au în îngrijire astfel de copii. În urma fiecărei analize se definitivează planul de tratament şi se face recomandarea către medicul curant al pacientului, pe formularul tip al comitetului.

Cazurile prezentate în cadrul Comitetului de indicaţii terapeutice pot fi consultate în sistemul informatic al Institutului Oncologic.

Formularul care cuprinde recomandarea comitetului se păstreaza în dosarul de comitet iar un exemplar se anexeaza dosarului pacientului. Trecerea la altă etapă de tratament sau schimarea planului terapeutic se rediscută în cadrul comitetului de indicaţii terapeutice.