Comitetul de neuro-oncologie

Preşedinte: Prof.Dr.Florian Stefan: Neurochirurgie
Membri:
Dr. Cernea Dana: Radioterapie
Dr. Rodica Cosnarovici: Oncologie medicala Pediatrie, Oncopediatrie
Dr. Mihuţ Emilia: Pediatrie, Oncopediatrie
Dr. Olteanu Elena Diana: Oncologie medicala, Oncopediatrie
Dr. Pruteanu Paula: Oncologie medicala, Oncopediatrie

Comitetul se întruneşte lunar, joia la ora 13, sau de fiecare dată când este solicitat. Locul desfăşurării sedinţei este Clinica Neurochirurgie Cluj.

Convocarea comitetului se face telefonic, în cursul zilei precedente, până la ora 14.
Medicul curant prezintă cazul. Datele medicale ale fiecărui caz în parte sunt discutate în cadrul întâlnirilor de către medicii din domeniul respectiv, de preferinţă înaintea aplicării terapiei specifice. Sunt prezentate toate cazurile nou diagnosticate în Institutul Oncologic „Prof. dr. Ion Chiricuţă” şi în Clinica Neurochirurgie Cluj-Napoca. De asemenea, sunt invitaţi să prezinte cazurile oncologice sau cu suspiciune de afecţiune oncologică toţi medicii care au în îngrijire astfel de pacienţi. În urma fiecărei analize se definitivează planul de tratament şi se face recomandarea către medicul curant al pacientului, pe formularul tip al comitetului.

Cazurile prezentate în cadrul Comitetului de indicaţii terapeutice pot fi consultate în sistemul informatic al Institutului Oncologic.

Formularul care cuprinde recomandarea comitetului se păstreaza în dosarul de comitet iar un exemplar se anexează dosarului pacientului. Schimarea planului terapeutic se rediscută în cadrul comitetului de indicaţii terapeutice.