Nu aţi mai fost niciodata la IOCN

Întocmirea fişei


Atunci când vin pentru prima dată la IOCN, pacienţii se adresează la ghişeul „Fişe noi” de la Fişier, unde se întocmeşte fişa pacientului şi se eliberează un număr unic de identificare „NID” pe care pacientul îl va păstra. Dacă pacientul nu are recomandare pentru un anumit medic, va alege unul din medicii înscrişi pe panoul din holul IOCN.
 

Actele necesare întocmirii fişei (cf. legislaţiei în vigoare):

  •  act de identitate;
  • biletul de trimitere de la medicul de familie / medic de specialitate;
  • Cardul electronic de asigurare de sănătate
 
 
SITUAŢII SPECIALE: în cazul în care pacientul nu prezintă aceste documente, poate să beneficieze de consult de specialitate contra cost (50 RON/consult) DOAR DUPĂ acordul medicului solicitat în măsura disponibilităţii în cadrul programărilor (acord confirmat prin parafă şi dată sau telefonic personalului de la „Fişe Noi”);
Întocmirea fişei noi poate fi efectuată de către aparţinători, în condiţiile în care pacientul este greu transportabil şi dacă sunt îndeplinite condiţiile mai sus menţionate.
 
PENTRU O MAI MARE OPERATIVITATE SE RECOMANDĂ PROGRAMAREA TELEFONICĂ LA CABINETUL MEDICAL DE INTERES, la numerele de telefon 0264 598362 (63, 64), 0264 591 281 (82), 0264 450 749, 0264 450 672.

Fişierul este deschis înte orele 07-14. Nu uitaţi să semnalaţi orice schimbare de adresă sau de statut civil. Informaţii privitoare la fişa de consultaţie sau a dosarului clinic se pot obţine conform reglementărilor legale, pe bază de cerere scrisă, şi conform instrucţiunilor afişate la fişier.
 

Prima consultaţie la Institutul Oncologic

Sunteţi într-un centru comprehensiv care luptă împotriva cancerului. Prima consultaţie ne permite să aflăm mai multe despre starea dumneavoastră de sănătate, iar pe baza acestui lucru vă programăm pentru analize ulterioare, care conduc la un prim diagnostic.

Prezentaţi-vă la Fişier pentru intocmirea fişei medicale. Aici personalul vă va cere datele personale şi va elibera etichete cu numele, codul numeric personal şi domiciliul dumneavoastră. Acestea vă vor fi utile ori de câte ori reveniţi la institut.
Odată ce dosarul medical este gata, vi se aduce la cunoştinţă că acesta este informatizat, confidenţial şi că acesta conţine toate informaţiile medicale ce vă privesc.
Pentru consultaţie, veţi fi primiţi de medicul la care ati facut o programare. În cazul în care nu aveţi programare, personalul de la fişier vă îndrumă la un medic în funcţie de nevoia dumneavoastră. Pe baza fişei eliberate la fişier, medicul la care v-aţi prezentat va efectua prima consultaţie şi vă va îndruma spre alte analize dacă este cazul.
 

Consultaţia pentru o a doua opinie

Dacă aţi consultat un alt medic din afara Institutului şi doriţi o a doua părere, din motive de confenţialitate şi răspundere medicală, Institutul nu poate să dea acest fel de răspunsuri pe internet, telefon sau alte mijloace asemănătoare de comunicare.
Sunaţi la centrală, şi veţi fi transferaţi la cabinetul unui medic care răspunde de domeniul respectiv. În majoritatea cazurilor, medicul propune un consult.