Creșterea performanței în diagnosticul și tratamentul cancerelor la copii prin îmbunătățirea echipamentului tehnic, achiziția de aparatură modernă, instruirea personalului medical și dezvoltarea de recomandări.

2021.10.14

Obiectivul general al proiectului este creșterea accesului copiilor care suferă de diferite tipuri de cancer la servicii medicale eficiente de înaltă calitate, la nivel național în România. Creșterea ratei de supraviețuire a copiilor afectați de cancer este posibilă atunci când dotarea tehnică modernă și performantă este susținută de înalta calificare și pregătire a personalului medical. De aceea, proiectul are trei componente principale: achiziția de aparatură medicală de înaltă performanță, elaborarea unui set de recomandări la nivel național pentru specialiștii implicați în diagnosticul și tratamentul hemato-oncologic pediatric și instruirea personalului medical pentru utilizarea noilor tehnologii în procedurile terapeutice.
Una dintre activitățile de bază ale proiectului este dezvoltarea dotării tehnologice a IOCN, unul dintre principalele spitale din România care oferă tratament specializat copiilor suferind de diferite tipuri de cancer. Cel mai mare număr de pacienți oncologici sunt tratați la Institutul Oncologic Cluj-Napoca: doar 20% din acești copii provin din județul Cluj și din județele învecinate, restul de 80% fiind copii bolnavi de cancer din întreaga țară.

Site web proiect