Apelul 4 - Cadrul de colaborare în cercetare ştiinţifică România – Franţa

2013.10.09

Vă aducem la cunoştinţă faptul că a fost lansat apelul 4 - Cadrul de colaborare în cercetare ştiinţifică România – Franţa, în baza acordului încheiat între Ministerul Educaţiei Naţionale şi Agence Nationale de la Recherche - ANR (Franţa). Competiţia este deschisă tuturor domeniilor ştiinţifice şi se desfăşoară în două etape:
Etapa I: Pre-propuneri de proiecte - data limită pentru depunere proiecte la ANR 23 octombrie 2013
În această etapă, propunerile de proiecte se scriu conform fişei ANR şi se depun doar la ANR de către coordonatorul echipei de cercetare din Franţa (se vor redacta obligatoriu în limba engleză). Pre-propunerile declarate eligibile se evaluează numai de către ANR (Franţa) şi trebuie să conţină obligatoriu descrierea şi rolul echipei din România. Doar propunerile de proiecte selectate de către ANR trec în etapa a II-a.
Etapa a II-a : Propuneri de proiecte în detaliu - data limită estimată pentru depunerea aplicaţiilor: aprilie 2014
Pachetul de informatii pentru etapa a II-a – UEFISCDI va fi disponibil la lansarea acestei etape – februarie 2014.
În aceasta etapă, propunerile de proiecte de tip Joint Research Projects, redactate obligatoriu în limba engleză, se transmit atât la ANR cât şi la UEFISCDI. Depunerea de face simultan, la ANR de către PI din Franţa şi la UEFISCDI de către PI din România. Propunerea de proiect va fi evaluată atât la nivel ANR cât şi la nivel UEFISCDI, urmând a fi finanţată doar dacă primeşte acceptul ambelor agenţii de finanţare.
Publicarea rezultatelor (estimativ): septembrie 2014.

Mai multe detalii si documentele utile pot fi găsite urmând link-ul: http://uefiscdi.gov.ro/Public/cat/29/ANR.html sau contactând reprezentantul UEFISCDI:

Monica Cruceru
Email: monica.cruceru@uefiscdi.ro
Tel: 0040 21 3080561
Fax: 0040 21 3115992