Disciplina de Radioterapie şi Oncologie Medicală

Adresa: Str. Republicii, Nr. 34-36
400171 Cluj-Napoca
Telefon:0264598361/ Interior 295
Fax: 0264595669


Şef de disciplină: Prof. Dr. Nagy Viorica

e-mail: nagyviorica@yahoo.com

Disciplina Oncologie Medicală și Radioterapie a fost înființată în 1985, sub auspiciile Institutului Oncologic Cluj, ca materie facultativă pentru studenții UMF Cluj. Condusă de Prof. Dr. Nicolae Ghilezan, din 1990 a devenit obligatorie, la anul V MG. Actual este condusă de Prof. Dr. Viorica Nagy și integrată în Departamentul de Oncologie ca modul de 7 săptămâni. Disciplina asigură pregătirea practica și teoretică oncologică a studenților anului V MG (serii limba română, engleză și franceză), rezidenților de radioterapie, oncologie medicală, medicină sau de specialități conexe medicale, iar în ultimii 6 ani și a asistentelor medicale (anul IV), respectiv colegiului de imagistică medicală (anul II).

Reprezintă nucleul de bază al Societății Române de Radioterapie și Oncologie Medicală și al Colegiului Editorial al unicei reviste de specialitate din România, Journal of Radiotherapy & Medical Oncology, indexată BDI.

Are o constantă și bogată activitate de cercetare, cu granturi câștigate în fiecare an cu competiții, respectiv numeroase publicații cotate ISI (peste 50) sau în alte baze de date internaționale.

Asigură Educația Medicală Continuă a specialiștilor de Radioterapie și Oncologie Medicală prin cursuri postuniversitare, conferințe și congrese anuale. A editat 4 manuale universitare- în română, engleză și franceză, caiete de lucrări practice, actualizate periodic (la 5 ani), precum și 14 cursuri postuniversitare. Autori/ Editori sau coautori/colaboratori la numeroase cărți de specialitate, în țară sau străinătate.